Forumul este in curs de mutare.
Acesta va redeveni accesibil in funtie de progresul copierii. Noua adresa este: jandarmi.net/forum
Pentru toti userii cu o activitate de minimum o postare au fost generate noi parole. Pt a va spori siguranta si a va facilita un acces usor la conturile de pe noul forum va rog sa va schimbati parolele initiale
| Autor |
Mesaj |
leo
mare maestru

Data inscrierii: 13/Mar/2007 Mesaje: 158 Localitate: Calarasi |
|
Din rau spre mai rau!Tot inainte! |
|
Am revenit dupa o perioada pe acest forum si la acest C.J.J."drag" mie.
Ma intrebam ce se mai intampla prin ograda comandantilor (cum spun ei)si nu a fost greu sa aflu cate ceva,deocamdata putin.
Ofiterii fac regula bunului plac cu subofiterii si-i trateaza in continuare ca pe militarii in termen sau mai rau.
Cum li se pune pata pe unu gasesc si solutia:"Sa-mi scrii un raport cu ce ai facut in concediu,cum l-ai injurat pe vecin(care-i furase subofiterului gainile),ca daca nu am grija de tine,te mut si te scap de prime","Sa-mi faci un raport cum ti-ai lovit nevasta acum 1 luna",etc.
Un alt mare ofiter absolvent de srl numit cu pile si fara concurs f bine are grija acum de maistrul de la auto.Vrea sa-i mai traga cateva zile de consemnare si sa il bage in Consiliul de"Onoare".Motivul cica nu munceste.
Pai cu ce sa faca reparatiile cu piese cumparate pe banii lui?Cu ce scule si cu ce dotare?
Istoria se repeta acum cu alt maistru.
O sa isi dea si asta demisia sunt convins!
Despre meteisme ce sa spun?
Am trecut prin fata C.J.J.-ului si am vazut subofiteri maturand aleile si carand gunoaie cu tomberonul( cei de la mobil si paza) in timp ce ofiterii lor stateau cu mainile in buzunare si se uitau la ei ca la puscariasi.
Alti subofiteri,rude si neamuri ale comandantilor,trepadusii din comandament si logistica stateau pe bancile din fata comandamentului tolaniti,fumand tigari, sau stand la barfa ore in sir-in acest timp.Altii stateau prin parcare admirandu-si masinile.Aveau mult de lucru.
Deh,cadre intre cadre,fiecare sef isi protejeaza rudele si trepadusii.
Nu este prima data cand vad cadre intinse pe bancile din fata comandamentului,sau care sparg seminte la poarta sau citesc ziarul in asteptarea trecerii mai rapide a celor 8 ore de lucru de la birou.
In fine am vazut ca in unitate se traieste bine ca niciodata la popota,se fac gratare zilnic iese fum si miros de peste? sau friptane.
Se cumpara cantitati mari de bauturi de la magazinele din zona cu care ofiterii se cinstesc pana seara tarziu,ca sa fie dusi taras acasa de soferii de serviciu.Betiile se continua si prin birouri ca pofta este mare.
Acum le este frica sa o ia pe urmele lui "Verde Imparat"?
Nu, unora nu le este frica de accidente.Poate stiu si ei sa fuga de la fata locului.
Aud ca la betie ala mare povesteste cum se pot boxa subofiterii care scriu aici la el in birou
Fericire mare in acest C.J.J. uitat de mine de mult timp.Nu se mai vand sticle si nici borcane.
Aud mai nou de vanzari de fier vechi,o parte cu acte si alta parte ,mare fara acte.
Unii se descurca cu carburanti,altii cu facturi si evidente.
Altii fac trafic cu masini second-hand care le cumpara din afara si le vand la fraieri,multi subofiteri.
Se mai vand si articole de parfumerie sau imbracaminte chiar pe aleile unitatii,direct din portbagaj.
Si cu echiparea am vazut pe chat ca se fac afaceri si cu toalele,sunt firme si preturi,ce conteaza ce are nevoie cadrul.
Pe site-ul unitatii sunt secrete angajarile si achizitiile.Examenele sunt anuntate numai cui trebuie iar la afisierul de pe strada sunt niste afise decolorate fara interes pentru trecator.
In acest timp pe strada in fata acestei falnice mari jandarmerii tiganii se bat si se injura zilnic .Se bea la bordura aproape oricand si jandarmii sunt injurati in gura mare de toti coloratii.
O sa va mirati de unde stiu aceste lucruri?
TINETI APROAPE!
_________________ Ma adresez celor educati,inteligenti si interesati de adevar celor care s-au saturat de prostie,hotie si superficialitate,abuzuri,nepotisme si nedreptati.
Provoc la discutii prin care sa se schimbe asta! |
|
| 17/10/2008 17:24 |
|
 |
contele de monte cristo
instruit

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 30 Localitate: important detasament de paza |
|
|
|
Din pacate nu pot decat sa confirm.
Desi regulamentele militare interzic ca la intrare sau la iesire din serviciu sa mai prestam alte activitati,iata ca la noi la I.J.J. Calarasi este altfel.
Trebuie ca la iesire din serviciu sa maturam zeci de metri de alei de frunze si sa caram tomberoanele cu gunoi.
Pentru asta nu avem echipament,salopete ci folosim tinuta pe care o prafuim aproape zilnic.Ofiterii sunt cadre iar noi subofiterii suntem militari in termen executanti a tot ce se ordona.Nu stiu dar in fisa postului scrie ca suntem obligati sa intretinem sectoarele de curatenie nicidecum sa facem curatenie,gradinarit. De ce nu se angajeaza salariati civili ptr asta?De ce singurul salariat civil nu se ocupa de sectoarele exterioare si este pus sa spele prin birourile sefilor sau hourile comandamentului?
Cum spune amicul Leo despre cei de la logistica si comandament,ei nu participa la asa munci,sectoarele de curatenie sunt facute pentru talpasii de la paza si mobil.Ceilalti inclusiv ofiterii stau cu burta in sus si rad de noi cand maturam.
Despre cum suntem condusi asta suna mai mult a amenintare,ca suntem pusi mereu sa scriem rapoarte.Ba ca ai pistolul murdar,ba ca nu ai pantofii facuti,ba ca ai intarziat 5 minute,fleacuri.Despre orele peste program nu se spune nimic mai ales la aia de la mobil care lucreaza o noapte da alta nu,sunt chemati de acasa mereu.Trebuie sa ne rugam de sefi sa ne luam liberele lucrate suplimentar ca altfel se uita de noi.
Ca sa nu mai spun despre alte drepturi si privilegii pe care le au cei de la program de 8 ore,ca invoiri,permisii,timp liber in timpul programului,masa la popota.
Unii am vazut ca nici macar nu isi cara la tomberon gunoiul din birou ci il arunca pe geam de la etaj,sau il lasa pin curtea unitatii ca tomberonul e prea departe.
Despre betii ce sa mai zic.La popota se poate bea oricand si orice dar daca tu prapadit de meteu daca intri in unitate cu o bere rapid esti turnat.
Cand aveam militari in termen acestia nu erau tratati asa cum suntem noi subofiterii tratati azi.
Imi pare tare rau despre cum am ajuns,mai ales cand imi aduc aminte de salariul asta de 1500 lei cu care am ramas de vreo 4 ani.
As vrea sa plec dar nu ni se aproba si am o groaza de datorii ca toti de altfel.
Ce pot sa mai fac,sa suport cu STOICISM?
|
|
| 18/10/2008 03:31 |
|
 |
gogu
tilicar

Data inscrierii: 18/Oct/2008 Mesaje: 1
|
|
|
| 18/10/2008 08:09 |
|
 |
forumistu
tilicar

Data inscrierii: 03/Iun/2007 Mesaje: 17
|
|
|
|
da.asa este de ras !
si mai de ras a fost tentativa de adunare lunara cu primu addunct de azi cand am aflat ca ei cei 51 candidati pentru postul de ofiter la conducte vor participa la meditatii cu m.aioru pisica in club
te poti cufuri pe tine cand o sa afli ca absolventii de la biotera,spiru haret proveniti din fosti j.a.b.c. au avut in scoala primara corigente,liceul l-aupromovat cu greu iar la examinarile periodice cand erau j.a.c. i luau numai note de 2 si 3
alea erau note pe bune nu ca astea de azi,dai banu si iei diploma.
Ca sa nu mai spun ca sunt unii care dau examen a nu stiu cata oara ca sa pice cu succes.
tot la adunare aflu ca ele cadrele de comandament si logistica fac sectoare de 2 ori pe luna,prostii de la mobil zilnic
cate si mai cate...
in unitate se fumeaza des si peste tot,sunt unii care ies pe poarta farabilet de voie multe ore si o sa se puna un ofiterla poarta ca sa supravegheze iesitul din unitate(scuze din puscarie)
pai cum este mai bine sa bem la popota sau la colonelu comanescu la carciuma?
cine poate sa bea la popota si cine nu?
mai avem popota?
de ce nu este bufet in unitate?
ce se face cu restanta de echipament de 7% sau 10 % care nu s-a dat?
de ce se opreste casaopsnaj?
cui se vor da prime de merit si pe ce criterii?
multe intrebari as fi pus la primul adjunct dar era depasit de situatie
cate si mai cate mai baiete...
|
|
| 03/11/2008 15:02 |
|
 |
forumistu
tilicar

Data inscrierii: 03/Iun/2007 Mesaje: 17
|
|
|
|
aoleu am uitat!
cum se face ca tocmai unitatea noastra atat de "bine" vazuta aci pe forum si cu atatea nesatisfacatoare la controlul de fond a fost impreuna cu alte 2 unitati scutita de controale inopinate de la minister si igjr? 
|
|
| 03/11/2008 15:05 |
|
 |
leo
mare maestru

|
SRL IN CJJ |
|
Am auzzit ca primul adjunct v-a informat ca la testarea psihologica necesara celor 51 de candidati la examenul ptr trecerea in corpul ofiterilor,3 bucati de suptofiteri au fost respinsi.Interesant este ca se face secret cine sunt,poate ca sunt protejati de ai casei.
M-am convins de calitatea jandarmilor privind rezistenta la stres care este mai mare(stresul) la ofiteri.
Ca veni vorba de ras am citit pe chat la voi ca in detasamentu paza obiective, finu la cdt a adus si el cateva zeci de perechi de adidasi si imbracaminte,treninguri.Expozitie cu vanzare,intra sotii de cadre cu copii lor dupa program se fac probe pentru cumparatori.Tot de la voi am citit ca subunitatea s-a transformat in srl ca se fac liste pentru cumparatori ca la salariu sa li se opreasca??????????banii pe incaltari
Da' sa revenim la legal.
Este voie ca in unitatile jandarmeriei romane sa se efectueze fapte de comert fara documente de provenienta a marfilor?Cui se plateste impozit pentru activitatile comerciale de mai sus?Exista autorizatie de functionare?
Intreb si eu asa ca simplu contribuabil stiind ca jandarmii alearga zilnic dupa amenzi dupa coloratii care vand 4-5 pachete de tigari fara acte,dar de fapt cele mai mari contraventii se intampla in unitatea lor.
Sttiu ca nu ma puteti contrazice.
Si ca sa va mai dau un exemplu, va pun o intrebare?
Am auzit ca este un cadru militar care face contrabanda cu autoturisme aduse din afara.
Cum nu este doar unul? sunt mai multi?
Si astia au autorizatie de functionare in CJJ-UL vostru?Am o fotografie cu unul care vindea din portbagaj la cadre chiar in curtea unitatii spray-uri,deodorante.
S-auzim numai de bine!
_________________ Ma adresez celor educati,inteligenti si interesati de adevar celor care s-au saturat de prostie,hotie si superficialitate,abuzuri,nepotisme si nedreptati.
|
| 05/11/2008 14:56 |
|
 |
contele de monte cristo
instruit

Data inscrierii: 14/Noi/2007 Mesaje: 30 Localitate: important detasament de paza |
|
"" |
|
Trecand prin fata la det m.obil am auzit ca ei maskatii au avut o mare deceptie:Intr-una din nopti au avut si ei o misiune condusa de un politist inspectorul Burlacu Jan de la IPJ Calarasi.
Ei impreuna trebuiau sa constate contraventii prin discotecile din mediul rural.
Mai precis trebuiau sa urmareasca cu atentie pe indivizii care nemaitinandu-i vezica si care negasind un WC deschis ieseau si urinau prin boschetii din fata discotecilor.Poate sa urmareasca si pe cei care se incurcau sa plece cu o sticla de bautura pe acasa.Un suc,o bere,o afea,gagici,muzika-viata de maskat.
Faptele obscene si consumu de bauturi fala constatarilor maskatilor nu au putut sa se concretizeze din cauza lui,a inspectorului Burlacu Jan.
Acesta poate uitandu-se la starea deplorabila de oboseala in care se aflau jandarmii expusi la atatea pericole,a decis sa-i lase sa se odihneasca timp de vreo 3 ore in microbuzul de interventie-bine incalzit in fata la postul de politie Borcea.
Luptatorii de la mobil- maskatii nu s-au multumit ca s-au odihnit ceea ce nu li se permite in timpu serviciului si l-au turnat pe domn Burlacu la sefii lor.
Trecand prin fatala mobil in dreptu maskatilor adunati-ascult si eu cel mai reusit discurs al celui mai reusit maskat.
Shotomuci Serban,purtator a 3 centuri cu 8 gauri(2 pe burta si 1pe picior),mare spargator de BCA-uri si singurul inlocuitor la Komanda D.etasamentului de maskati,spunea celor adunati in formatie:
"Domnilor subofiteri(el ce o fi?),stimati?Kolegi!
Va indemn sa nu va mai subordonati politistilor care conduc actiunile,nu mai ascultati ce spun ei si nu-i mai urmati!"
Pai cum sa nu-i urmeze pe politisti domnu m.aior(pe viitor)Serban,daca ei politistii conduc actiunea?
Instigati la insubordonare si la neexecutare de ordine?(si tentativa se pedepseste nu stiati?)
Si asta in fata c.omandantului de d.etasament a micului Dragon?
P.S. O sa am mai multa grija de voi,baetii draguti de la mobil-mai ales ca am timp si cu ce- ca sa nu va mai preocupe de adidasii nostri!
uitati-va la voi si dupa aia vorbiti!
PAAAAAAAAAAAAAA!
|
|
| 06/11/2008 01:47 |
|
 |
contele de monte cristo
instruit

|
|
|
Trecand prin fata la det m.obil am auzit ca ei maskatii au avut o mare deceptie:Intr-una din nopti au avut si ei o misiune condusa de un politist inspectorul Burlacu Jan de la IPJ Calarasi.
Ei impreuna trebuiau sa constate contraventii prin discotecile din mediul rural.
Mai precis trebuiau sa urmareasca cu atentie pe indivizii care nemaitinandu-i vezica si care negasind un WC deschis ieseau si urinau prin boschetii din fata discotecilor.Poate sa urmareasca si pe cei care se incurcau sa plece cu o sticla de bautura pe acasa.Un suc,o bere,o afea,gagici,muzika-viata de maskat.
Faptele obscene si consumu de bauturi fala constatarilor maskatilor nu au putut sa se concretizeze din cauza lui,a inspectorului Burlacu Jan.
Acesta poate uitandu-se la starea deplorabila de oboseala in care se aflau jandarmii expusi la atatea pericole,a decis sa-i lase sa se odihneasca timp de vreo 3 ore in microbuzul de interventie-bine incalzit in fata la postul de politie Borcea.
Luptatorii de la mobil- maskatii nu s-au multumit ca s-au odihnit ceea ce nu li se permite in timpu serviciului si l-au turnat pe domn Burlacu la sefii lor.
Trecand prin fatala mobil in dreptu maskatilor adunati-ascult si eu cel mai reusit discurs al celui mai reusit maskat.
Shotomuci Serban,purtator a 3 centuri cu 8 gauri(2 pe burta si 1pe picior),mare spargator de BCA-uri si singurul inlocuitor la Komanda D.etasamentului de maskati,spunea celor adunati in formatie:
"Domnilor subofiteri(el ce o fi?),stimati?Kolegi!
Va indemn sa nu va mai subordonati politistilor care conduc actiunile,nu mai ascultati ce spun ei si nu-i mai urmati!"
Pai cum sa nu-i urmeze pe politisti domnu m.aior(pe viitor)Serban,daca ei politistii conduc actiunea?
Instigati la insubordonare si la neexecutare de ordine?(si tentativa se pedepseste nu stiati?)
Si asta in fata c.omandantului de d.etasament a micului Dragon?
P.S. O sa am mai multa grija de voi,baetii draguti de la mobil-mai ales ca am timp si cu ce- ca sa nu va mai preocupe de adidasii nostri!
uitati-va la voi si dupa aia vorbiti!
PAAAAAAAAAAAAAA!
|
|
| 06/11/2008 01:54 |
|
 |
michelangelo buonaroti
tilicar

Data inscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 17 Localitate: oras important din provincie |
|
SHO CU TATA |
|
CU INTERNETU IEU STAU MAI GREU NU AM ACASA DA AM ASTEPTAT SA DESCHIDA LA NON STOP SA CITESC SHI IEU AM GASIT SHI NISTE POZE CU MASCATI LE PUN MAI JOS SANATATE  
_________________ experienta eete un avantaj extraordinar.problema este ca atunci cand o obtii,esti prea batran ca sa faci ceva cu ea |
|
| 07/11/2008 03:41 |
|
 |
linux
instruit

Data inscrierii: 30/Ian/2008 Mesaje: 25 Localitate: Detasament mobil |
|
Reintalnire |
|
Este placut sa ne reintalnim aici iar si intr-o ipostaza mai emotiva mai hazlie.
Din pacate timpul atrecut peste noi si nu sau facut schimbari utile noua.
Nimic nou nu au adus ultimii ani in viata mea de familie sau la serviciu.
Numai suparari,suferinta,munca,stres,obligatii.
numai celor de ai casei celor iubiti e pare ca acesti ani le-au mai adus cate ceva bun.
Fie ca au fost lasati in pace sa isi faca de cap,fie ca au fost premiati in continuare,multi degeaba pe nedrept,fie ca au fost adulati si scosi in fata altora fara a avea ceva util de aratat lor.
Din pacate CMC sa stii ca fotografiile chiar asa cum le-ai modificat mi-au aratat cum se poate reprezenta grandomania si cultul unor persoane prin unitate.
Incepand de la mersul pe masinile de interventie de sarbatori si pana la a arata altora cum se sparg BCA uri.
Din pacate si din nefericire stiu si cum se prepara BCA urile inainte de aceste demonstratii.
Pentru omul de pe strada nu am adus nimic nou.
Ocolim pe cei care ne cer sprijin,alergam dupa cei neputinciosi care vand 3 pachete de tigari sau beau o bere in fata blocului.
I-as intreba pe cei care ne stau in fata fie ca sunt ofiteri sau subofiteri calificat de voi de 2 bani,ce au facut concret anul asta ptr cetateanO vad zilnic.
Ce conflict au aplanat,ce reclamatie au rezolvat,cate amenzi sau dosare si ce gravitate ce pericol social au avut.
Spuneai mai sus CMC dfespre fala?
Da asa este.O vad zilnic de la pistoalele purtate prin oras pe picior legate cu un zgarci,la tomfele care nu sunt dotare si la vestele purtate in misiunile de ordine publica ca sa speriem lumea.Nu se mai iese din birouri iar la subunitati se face de cap cum vrea cel maismecher de acolo.
Nimic nou,totul spre mai rau.
Si ne facem ca nu vedem.
Incotro?
_________________ Astazi,daca nu esti confuz,inseamna ca nu gandesti clar |
|
| 07/11/2008 13:57 |
|
 |
neechipatul
instruit

Data inscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 20
|
|
|
|
Viata merge inainte/cu bune sau cu rele........
|
|
| 07/11/2008 15:20 |
|
 |
MaHoArCa
maestru

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 51 Localitate: Bucuresti |
|
Re: SHO CU TATA |
|
 |
 |
CU INTERNETU IEU STAU MAI GREU NU AM ACASA DA AM ASTEPTAT SA DESCHIDA LA NON STOP SA CITESC SHI IEU AM GASIT SHI NISTE POZE CU MASCATI LE PUN MAI JOS SANATATE   |
IEU VAD CA SHI CU GRAMATICA STAI CAM GREU.
Ce pretentii sa mai avem cu asemenea colegi printre noi.
Pe tine cine te-a angajat? Unchiu sau matusa?
Doamne ajuta sa se inchida la non stop, imi vine sa-mi las materialele si sa plec cand vad intre ce colegi muncesc.
_________________ Dacă vă-nrolati în război, mă declar inapt /
Că nu vreau să fiu erou într-o ţară de căcat ! |
|
| 08/11/2008 04:38 |
|
 |
zorro
maestru

Data inscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 54 Localitate: Calarasi |
|
ce e mai bine hot sau prost? |
|
maho... eu sa stii ca in preajma prostilor te poti afirma usor daca esti un tip mai limitat!cine se seamana se aduna?
dar daca ai ca si colegi fosti infractori,care se ocupau inainte de a fi adusi de rude in jandarmerie, cu furturi?
sunt cativa si la ijj-ul meu.
sa dau exemple de indivizi?
unul a fost peste si a fost la produs in italia cu 2 prostituate,a fost prins si batut crunt de carabinieri,acum e mascat.
altul s-a ocupat multi ani de furturi de biciclete,scutere,furturi de si din auto,furturi din supermarket-uri inclusiv rufe puse la uscat prin balcoane si curti acum e mascat.
altul se ocupa cu braconaj,cu pescuit nelegal prins de mascati acum le este coleg la logistica pe la parcul auto.
altii cu contrabanda cu tigari si bautura.
exemplele pot continua.
unul a fost cercetat penal dar a omis sa declare asta la incadrare,acum este mascat.
si eu vreau sa se inchida odata la non stop,sa termin dracu odata cu jandarmeria asta.
plec si cu indivizii astia in patrule si in loc sa legitimez sau sa iau alte masuri fata de indivizii ce fac obiectul muncii de politie,constat ca el colegul de patrula da noroc cu ei borfasii,urmaritii,se saluta,vorbeste cu ei adresandu-se pe porecle.
se zvoneste despre x sau y ca fac afaceri cu facturi,achizitii preferentiale de la ce firme vor,afaceri de tot felul prin unitate incepand de la echipament,vanzari auto,deodorante,incaltaminte.altii au pe mana carburanti sau materiale de tot felul pe care le manuiesc profitand de superficialitatea sau prostia multora.
as spune viata de puscarias sau de jandarm?ce a adus profesionalizarea si reforma la mine in ijj?pe hoti?
as spune colegilor de buna credinta cu care mai lucrez,cei putini pe care se mai poate bizui jandarmeria cum se poate lucra cu astfel de oameni,cum sa mai poti obtine rezultate in munca, sa mai fii in folosul cetateanului?
greu..............
sper sa nu deranjeze adevarul dar eu unul am avut curajul sa il spun nu numai aici ci si in fata lor sau pe la adunari,dar degeaba!
cainii latra,ursul trece!
_________________ in sudoarea fetei tale mananca-ti painea,pana te vei intoarce in pamant,caci tarana esti si in tarana te vei intoarce! |
|
| 08/11/2008 16:58 |
|
 |
sandokan tigrul malaeziei
instruit

Data inscrierii: 01/Apr/2007 Mesaje: 21
|
|
sa conjugam verbu' a sta |
|
ieu stau
tu stai
iel sta
noi stam
voi stati
iei sta
sunt,muncesc,am
je suis costel
je travaille a jandarmeria calarasi
j'avais 30 ani
je suis inteligent
dar zorro ar trebui sa lucreze la resurse umane la cunoastere personal,da,daaaaaaaa!
|
|
| 09/11/2008 04:09 |
|
 |
contele de monte cristo
instruit

|
Evolutia luptatorului maskat |
|
Fotografia de mai sus infatiseaza evolutia multor luptatori maskati.
Deseori ii vad prin oras cand patruleaza in jurul covrigariilor,patiseriilor,statiilor peco sau magazinelor non-stop.
Mai ii vad si prin ziare surprinsi de cate un ziarist, alergand cu hainele ravasite ca sa isi ia o cafea sau de mancare.
De regula nu stau la rand.
Foamea este mare.Covrigi,gogosi,strudele,pateuri,sticle de toate marimile si culorile cu tot felul de bauturi.Sacosi pline cu tot felul de mancaruri de pe la autoserviri le-au rotunjit la maskati burtile.Cu tot felul de cafele de zici ca asta este cafe -bar sau microbuz de interventie.
Cu sacosile de mancare maskatii se intind pe banchetele de la microbuzul cu geamuri fumurii si se ghiftuie.
Ei cica patruleaza.
Atunci cand ii vezi pe jos in patrule multi au aceleasi obiceiuri ca in foto de mai sus.Cu burtile atarnande,umflati cu dosurile care nu mai au loc pe nici un fel de scaun ii vezi molfaind mereu cate ceva.
Apoi unul se scarpina in nas,altul in gaoz.
Daca nu se intampla asta atunci unu sigur grohaie ca deh mancarea a fost multa... sau se scarpina cautand ceva printre picioare.
Altul scuipa sau are ceva clei in urechi dupa care a bagat niste chei.
Poate isi trage pantalonul@chilotul intrat in locul care-i marcheaza activitatea de prea mult stat pe scaun.
Sa nu va suparati pe mine ca scriu asta dar este adevarul.
Nu generalizez dar este adevarul care il vedem cu ochiul liber nu numai in curtea unitatii ci in multe locuri pe strada.
Adevar care deranjeaza pe cetatean indiferent cine ar fi.
Nu stiu cu ce rezultate cu ce amenzi vin din astfel de misiuni,dar am auzit ca ei maskatii sunt din nou lideri pe ultimele locuri ale ijj-urilor din tara la asa ceva.
Bafta!
|
|
| 09/11/2008 05:41 |
|
 |
un jandarm
maestru

Data inscrierii: 16/Apr/2008 Mesaje: 64 Localitate: Calarasi |
|
Din bine spre mai bine! |
|
As vrea sa va spun ca niciunul dintre noi nu este perfectiunea intrupata.Cu totii avem lipsuri sau deficiente.Mai mult sau mai putin avem si calitati.
Cred ca munca ar trebui sa ne uneasca ca atunci la inundatii,la gripa aviara,si in multe alte situatii grele.
Mi-ar place ca inainte de a scrie pe forum, de a ne balacari unii pe altii sa ne uitam in oglinda.
Iar daca avem curajul raspunderii, sa spunem in fata unii altora despre nemultumirile dar si despre realizarile noastre.
Eu am facut asta de cateva ori cu alti ofiteri(nu toti)si comandanti si multe probleme s-au rezolvat.
Privind titlul de topic "din rau, spre mai rau",vreau sa va spun ca nu ne caracterizeaza si il putem demonta in Din bine, spre mai bine!
Depinde de noi, sta in puterea noastra!
Cu stima!
un jandarm
_________________ Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute. |
|
| 09/11/2008 10:27 |
|
 |
un jandarm
maestru

|
Din bine spre mai bine! |
|
As vrea sa va spun ca niciunul dintre noi nu este perfectiunea intrupata.Cu totii avem lipsuri sau deficiente.Mai mult sau mai putin avem si calitati.
Cred ca munca ar trebui sa ne uneasca ca atunci la inundatii,la gripa aviara,si in multe alte situatii grele.
Mi-ar place ca inainte de a scrie pe forum, de a ne balacari unii pe altii sa ne uitam in oglinda.
Iar daca avem curajul raspunderii, sa spunem in fata unii altora despre nemultumirile dar si despre realizarile noastre.
Eu am facut asta de cateva ori cu alti ofiteri(nu toti)si comandanti si multe probleme s-au rezolvat.
Privind titlul de topic "din rau, spre mai rau",vreau sa va spun ca nu ne caracterizeaza si il putem demonta in Din bine, spre mai bine!
Depinde de noi, sta in puterea noastra!
Cu stima!
un jandarm
_________________ Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute. |
|
| 09/11/2008 10:29 |
|
 |
michelangelo buonaroti
tilicar

Data inscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 17 Localitate: oras important din provincie |
|
ULTIMELE STIRI |
|
CIOCUL MIC(CA LA SEDINTE)
JOC DE GLEZNE(ADICA FA-TE CA MUNCESTI)
MERGI PE BURTA(ADICA FA-O PE PROSTUL,ZI CA EI SI FA CA TINE)
SI NU UITA
ATENTIE LA PLUTA!
M-AM INTALNIT ZILELE TRECUTE CU BARBU FINU LA CDT.
BAIETII ZICEAU CA A VENIT SA ISI IA BANII PE INCALTAMINTEA VANDUTA IN UNITATE.
A VENIT FARA MICROBUZUL CU CARE DATA TRECUTA A ADUS ADIDASI.
A RAMAS IJJ PRAHOVA FARA CAMERA DE CORPURI DELICTE ?
SAU POATE CONFISCARILE SE VALORIFICA PERSONAL?
IN FINE NU E TREABA MEA,DAR MA INTERESA SI PE MINE SA IMI CUMPAR ECHIPAMENT SPORTIV CA TOTI ALTII MAI ALES CA ACUM ESTE OBLIGATORIU.
IN REST SANATATE LA GAINI SI APA LA ROSII!
AM AUZIT CA ALA MARE DE LA NOI SI OLTENITA VOR SA PLECE DIN SISTEM AU FACUT RAPOARTE LA COLEGIUL NATIONAL DE APARARE.
DOAMNE AJUTA SA LI SE APROBE!
_________________ experienta eete un avantaj extraordinar.problema este ca atunci cand o obtii,esti prea batran ca sa faci ceva cu ea |
|
| 21/11/2008 04:59 |
|
 |
michelangelo buonaroti
tilicar

|
|
|
ZORRO CE ATI FACUT ATI CAZUT LA EXAMENUL DE TRECUT IN CORT SCUZE IN CORP DE OFITER?
TOCMAI TU DE LA PERSONAL?
CE ATI AVUT MA CU JUDEANU DE L-ATI LASAT SA IA PE BUNE EXAMENU?
VA PARASESC RUDELE?
HA!HAAAAAAAAAAA!
|
| 21/11/2008 05:02 |
|
 |
capra cu trei iezi
tilicar

Data inscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 8
|
|
Actiunea CAPRA |
|
Am auzit ca este un cadru care face afaceri cu capre Scuze beheeeeeeee! beheheeeee!
Le-a gasit pe terenul lui si le-a luat fara acordu la propietar.Ce o fi asta?luare?
Da cica caprele iau mancat trifoiu lu domnu plotonier
Pana la urma a chemat politia si mascatii sa-i numere caprele ca singur nu reusea nu stia sa numere decat pana la 30 si caprele erau vreo 50.
Pana si iezii mei stiu sa numere da el nu.
Acuma ce face plotonieru cu caprele luate ca propietaru este unu influent si mare producator de lapte@branza?
Nu va vine sa credeti da cu asa ceva se ocupa jandarmu in timpu liber,cu capre........
BEHEHEEEEEEEEEEEEE!BEHEHEHEEEEEEEEEE!
Vrem acasa la stapan! Nu ne lasam mulse de nepriceputi! 
|
|
| 25/11/2008 17:16 |
|
 |
leo
mare maestru

|
La asa cal asa stapan. |
|
Ce va spuneam?
TOT INAINTE!
|
| 02/12/2008 16:41 |
|
 |
leo
mare maestru

|
La Calarasi nu se intampla ca la Prahova? |
|
La Prahova, jandarmii contractuali au norma de amenzi
Un alt caz de abuz in serviciu este denuntat de un grup de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Ploiesti. Acestia ne-au dezvaluit faptul ca sunt obligati de catre conducerea unitatii sa indeplineasca un plan aberant de amenzi. “De-a lungul anilor, am fost transformati in niste masini de constatat si sanctionat contraventii. Someri, pensionari, minori, oameni fara venituri, prostituate amendate chipurile ca stateau cu picioarele pe banca, oameni ai strazilor amendati pentru presupuse fapte contraventionale(oricum nu le plateau si nu aveau cum sa le conteste). Toate acestea pentru ca jandarmii sa-si pastreze serviciile, si sa nu fie criticati in sedinte pentru lipsa de rezultate.
Elevi minori prinsi in curtea scolii ca fumeaza, santajati intre a fi dusi la directiunea scolii pentru aplicarea regulamentului intern sau a accepta sa fie amendati cu suma de 62.500 lei vechi, fara alte repercusiuni. Contravenienti pusi sa semneze procesul verbal de constatare al contraventiei in alb, santajati ca daca semneaza va fi sanctionat cu minimul din valoarea amenzii, in caz contrar urmând sa primeasca maximum de amenda. Totul se invårte in jurul numarului de sanctiuni aplicate. Situatii lunare, trimestriale, semestriale cu numarul de contraventii aplicate, prime promise in functie de sanctiunile aplicate, etc“, sustin jandarmii prahoveni.
Ion Alexandru Eduard Pascu
|
| 02/12/2008 17:20 |
|
 |
pirotehnistu
instruit

Data inscrierii: 21/Ian/2008 Mesaje: 26
|
|
|
|
eu unu sunt multumit ca mai ni se dau libere.
muncim toti la fel dar unii iau 1 zi liber,altii 2 si cativa 3 zile.
totul estedupa ureche si dupa ochi frumosi.
_________________ oamenii se intalnesc si se cunosc
apoi se despart
se despart pentru ca au facut imprudenta de a se cunoaste
se despart dar nu se uita! |
|
| 03/12/2008 13:22 |
|
 |
instruit

|
|
AVANSAT PENTRU VIATA BUNA A SUBORDONATILOR |
|
Anul asta am muncit f mult,mai mult ca in alti ani.
Am fost la Summit,am asigurat Alegerile Locale si Generale.
Nu am crezut ca in Jandarmerie este asa de rau de trait si ca putem sa fim tratati asa de urat.
Peste tot s-au dat prime,la MAPN,la SRI,la POSTA,GAZE,ELECTRICA.
Numai la noi nu s-au gasit bani.
A fost cel mai rusinos bilant la care am participat.
Va multumesc si va doresc Sarbatori fericite voua si familiilor voastre!
Asa ni s-a spus ca imi venea sa-i scuip pe cei ce au facut asta.
Ce sarbatori au cele 7 familii de jandarmi pentru care se strang bani?
Ce sarbatori sa avem ma cand salariul a crescut cu 5% iar preturile cu peste 50%?
Ce sa imi iau cu cei 40 de lei cat mi s-a marit salariul?20 de paini?
Am fost trimis la curs si acum nu au bani sa ne deconteze deplasarea ,basca banii putini luati atunci fara sporuri,alte drepturi.
Mizerie mare despre cei ce ne reprezinta acolo sus.
Unu a fost facut general cu 4 stele de ziua republicii pe 1 dec anul asta.Avea merite deosebite si trebuia sa i se multumeasca acu de ramas bun.
Or fi ca recompense pentru cum am fost slugariti sub mandatul lui,la inundatii la alegeri si la atatea alea sau pentru anchetele la care a fost chemat de DNA?
Cum poti sa ceri ceva pentru cineva daca esti patat?Daca ai facut greseli si ai tolerat furturi,achizitii nelegale,angajari de rude si atatea alea.
Au facut unii atat de rau Jandarmeriei in ultimii ani cat altii in toata perioada de dupa revolutie la un loc adunati.
Atunci cand baetii de la Bucuresti s-au intors la stanga imprejur cand se ordonase pentru onor inainte,merita.
Numai asta merita!
Avem atatea datorii si viata este atat de grea iar pe ei cei ce ne-au condus nu le-a pasat in vreun fel.
Le spun sictir si sa le fie rusine!
_________________ niciodata sa nu executi un ordin inainte de a se contramanda |
|
| 19/12/2008 20:01 |
|
 |
camaradu"
instruit

Data inscrierii: 21/Dec/2008 Mesaje: 36
|
|
|
|
bai fratilor pot sa zic ca am fost pe la mai toate subunitatile terminati naibi cu vrajeala asta sunte -ti niste lasi toti vb pe internet ca de mai bine vb intr-o punga aruncati-o in fata inspectoratului si poate o asculta cineva . Daca ia vreunu decizia sa raporteze ceva pana la biroul bossului va pierde-ti toti pe scari aici suntem tari dar cand vine vb de solidaritate fiecare cu partidul lui .Ce vrei inversunatule vare scri tot pe aci ba ca au tras baietii aia la rastel ba ca s-a stiut la controlul de fond subiecte ba ca ala face aia frate daca vrei sa te afirmi si te simti barbat dar tu uite ce esti poti sa te afirmi prin munca sparge vreun clan ca sunt destule prin calarasi ca de esti omul legii ala corectu" numai ne plangem ce avetzi? nu va e bine? io zic ca fatza de altzii suntem bine (si io am suportat nedreptati dar am incercat sa demonstrez prin comportament si munca ca sunt jandarm adevarat sau cel putin in sufletul meu am fost convins ca ce fac fac cat de cat bine care dupa mine asta e cel mai important sa fi tu multumit de tine insasi).Toti spunem suntem militari si aved drepturi de militari dar oare mai stim vreunul ce inseamna termenul de militar asta e ne-au innebunit banii ca daia s-a ajuns aici da va spun eu si daca aveam 30milioane salariul saubani de ajuns sa traim tot voiam mai mult pe forumul asta trebuia sa vb chestii de genul "uite eu am avut spetza .................si am actionat asa.......... ce parere avetzi?Iar tu care le sti pe toate trebuia sa ne invetzi si dabea dupa asta aveai dreptul sa scri prostiile alea.NU iti dai seama ca in loc sa faci bine faci rau? Astept reactia ta si daca ai sange in tine spune cine esti si voi spune si io
_________________ HAI SA NE VEDEM DE TREABA NICI UNUL NU E PERFECT |
|
| 21/12/2008 07:34 |
|
 |
adventistul
tilicar

Data inscrierii: 17/Aug/2008 Mesaje: 3
|
|
|
|
 |
 |
bai fratilor pot sa zic ca am fost pe la mai toate subunitatile terminati naibi cu vrajeala asta sunte -ti niste lasi toti vb pe internet ca de mai bine vb intr-o punga aruncati-o in fata inspectoratului si poate o asculta cineva . Daca ia vreunu decizia sa raporteze ceva pana la biroul bossului va pierde-ti toti pe scari aici suntem tari dar cand vine vb de solidaritate fiecare cu partidul lui .Ce vrei inversunatule vare scri tot pe aci ba ca au tras baietii aia la rastel ba ca s-a stiut la controlul de fond subiecte ba ca ala face aia frate daca vrei sa te afirmi si te simti barbat dar tu uite ce esti poti sa te afirmi prin munca sparge vreun clan ca sunt destule prin calarasi ca de esti omul legii ala corectu" numai ne plangem ce avetzi? nu va e bine? io zic ca fatza de altzii suntem bine (si io am suportat nedreptati dar am incercat sa demonstrez prin comportament si munca ca sunt jandarm adevarat sau cel putin in sufletul meu am fost convins ca ce fac fac cat de cat bine care dupa mine asta e cel mai important sa fi tu multumit de tine insasi).Toti spunem suntem militari si aved drepturi de militari dar oare mai stim vreunul ce inseamna termenul de militar asta e ne-au innebunit banii ca daia s-a ajuns aici da va spun eu si daca aveam 30milioane salariul saubani de ajuns sa traim tot voiam mai mult pe forumul asta trebuia sa vb chestii de genul "uite eu am avut spetza .................si am actionat asa.......... ce parere avetzi?Iar tu care le sti pe toate trebuia sa ne invetzi si dabea dupa asta aveai dreptul sa scri prostiile alea.NU iti dai seama ca in loc sa faci bine faci rau? Astept reactia ta si daca ai sange in tine spune cine esti si voi spune si io |
nu stiu pe tine cine te-a angajat,unchiul sau matusa,dar vad ca nu stii sa scrii!
de ex.scrii se scrie cu ii ,naibii se scrie tot cu ii,vreunul se scrie cu l sau vreunu',io se scrie eu-decat voievozii spuneau io ......voievod
trecand peste asta cu cu ce te deranjeaza ca scriem aici adevarul?
multe lucruri s-au rezolvat dupa ce au fost citite de sefi,de ex programul de munca si este preocupare si ptr. conditiile de munca.
vad ca si tu confirmi printre altele despre subiectele date gata rezolvate la testarile controlului de fond.
apropo! la testarile anuale subunitatea ta nu a primit si grila de rezolvare?ca s-a intamplat...
sau despre tragerile la rastel,crezi ca nu se continuau daca nu se scria si se lua masura de conducere a activitatilor?
eu cred baieti ca este f bine ca scriem aici pentru ca cei ce gresesc sa nu isi mai permita sa o faca.
pe de alta parte este bine sa se stie si cine greseste,pentru ca asta se ascunde sefilor sau ajunge deformat sau deloc la ei.
alt ex.
trebuia sa citeasca dl. comandant aici ca ploua pe un hol din unitate ca sa se inceapa reparatiile?
ca reparatiile s-au facut in dorul lelii si acum iar ploua nu stie...
sau ca la parcarea auto personale cadrele isi spalau masinile, consumul nefiind contorizat,ca sa se inchida instalatia?
iti dau draga camarade multe exemple,nu vad de ce te intereseaza cum ne numim,are vreo importanta?
sau poate vrei sa iti spun numele vreunui"prieten drag"?
daca te intereseaza despre discutii si utilitatea comunicarii vezi si alte forumuri ca de ex al politiei,armatei,vezi bloguri ale armatelor straine sau forumuri ale lor-daca stii o limba straina.
altfel spus nu sunt prosti sau lasi cei ce scriu,cum spui tu.
nu sunt nici
sunt oameni care poate nu sunt ascultati sa raporteze si nu sunt lasati cum spui chiar tu.
sau care nu vor sa isi faca dusmani in cei despre care vrea sa raporteze.
scrisul ramane iar vorbele se uita.
despre ce scriem este adevarat ca nu ar fi aici locul sa vada toata lumea aspecte de la noi.
poate ar fi fost bine sa fie pe forumul jandarmeriei,iar comentariile sa nu se vada decat pentru cei inregistrati.
cu alte cuvinte eu sunt pentru libertate si pentru curajul raspunderii.
sunt din pacate putini care mai fac asta si au curajul se a mai raporta probleme de serviciu in sedinte acolo unde trebuie.
va doresc LA MULTI ANI!
scuze ca nu am scris cu litera mare inceputul propozitiilor!
|
|
| 21/12/2008 09:41 |
|
 |
rara avis
instruit

Data inscrierii: 29/Iun/2007 Mesaje: 20
|
|
|
| 21/12/2008 15:56 |
|
 |
admin_CNSAS
Administrator

Data inscrierii: 04/Dec/2006 Mesaje: 367
|
|
|
|
 |
 |
asta e ne-au innebunit banii ca daia s-a ajuns aici da va spun eu si daca aveam 30milioane salariul saubani de ajuns sa traim tot voiam mai mult |
asa e, voiam mai mult, dar ar trebui sa tinem cont ca o situatie e cand vrei mai multi bani (si-ti ajung pt strictul necesar, macar) si alta cand din salariu nu poti sa-ti achiti facturile, sa-ti asiguri un trai decent, tinand-o an de an din datorie in datorie...
 |
 |
nu stiu pe tine cine te-a angajat,unchiul sau matusa |
hai sa nu acuzam daca n-avem dovezi sau deoarece camaradu" deranjeaza alti useri.
| 22/12/2008 14:00 |
|
 |
camaradu"
instruit

|
|
|
|
Intentia mea nu a fost sa deranjez alti useri ,sa nu credetzi ca am vreun salariu de merit sau ceva de genul asta sunt ca si voi talpas sau faptul ca eu nu am datorii va rog sa ma credetzi eu urasc ziua de salariu ptr ca pe 15 nu mai am aproape nimic .Eu nu sunt adeptul acestor acte de tip Zorro ,dar care saracu mai mult vorbeste decat fapte, mie imi place sa fiu direct nu sa ma ascund dupa o reduta cibernetica,si de ce imi spun punctul de vedere pentru ca ma numar printre multii nevinovati care am suferit ptr ca voi atzi vrut sa loviti cu noroi in vreo 3-4 insi nu intelelegeti ca nu-i asta metoda mai repede ash fi de acord sa nu mai merg in misiune ,sa arunc baston ,casca, scut decat sa scriu aici . Vreau sa ii salut pe domnii DOCTORI in Tactica de Jandarmi si Interventie Profesionala care isi acuza toti colegii din IJJ de blat iar dumnealor sunt cinstiti si mananca pe paine T.J. si I.P. Domnii mei nu ma luati de dusman sau pilos sau mai stiu eu ce ca si eu ma simt tradat de multe ori de minunata si fascinanta Jandarmerie (prima de 3 aprilie, bani de haine dupa 2 ani , bani dupa curs, prime sarbatori iarna 2008)da fratilor la cate unii chiar le place aceasta meserie (nu sunt eu ala) si indeplinesc misiune de misiune la parametrii optimi ,iar cand altcineva de la Bucuresti (IGJR) sau nu neaparat poate colegi de la alte IJJ-uri citesc aici ne baga pe toti in aceeasi oala chiar daca voi datzi dar cateva nume asa ca terminati da-ti mai bine stiri, meteo ,sport sau chiar telenovele pe aici .Sarbatori fericite la toata lumea si multa sanatate (SPER CA AM SCRIS CORECT CA VREAU SA-I SPUN UNCHIULUI MEU SA MA FACA OFITER )
|
| 22/12/2008 17:12 |
|
 |
zorro
maestru

|
|
|
 |
 |
Intentia mea nu a fost sa deranjez alti useri ,sa nu credetzi ca am vreun salariu de merit sau ceva de genul asta sunt ca si voi talpas sau faptul ca eu nu am datorii va rog sa ma credetzi eu urasc ziua de salariu ptr ca pe 15 nu mai am aproape nimic .Eu nu sunt adeptul acestor acte de tip Zorro ,dar care saracu mai mult vorbeste decat fapte, mie imi place sa fiu direct nu sa ma ascund dupa o reduta cibernetica,si de ce imi spun punctul de vedere pentru ca ma numar printre multii nevinovati care am suferit ptr ca voi atzi vrut sa loviti cu noroi in vreo 3-4 insi nu intelelegeti ca nu-i asta metoda mai repede ash fi de acord sa nu mai merg in misiune ,sa arunc baston ,casca, scut decat sa scriu aici . Vreau sa ii salut pe domnii DOCTORI in Tactica de Jandarmi si Interventie Profesionala care isi acuza toti colegii din IJJ de blat iar dumnealor sunt cinstiti si mananca pe paine T.J. si I.P. Domnii mei nu ma luati de dusman sau pilos sau mai stiu eu ce ca si eu ma simt tradat de multe ori de minunata si fascinanta Jandarmerie (prima de 3 aprilie, bani de haine dupa 2 ani , bani dupa curs, prime sarbatori iarna 2008)da fratilor la cate unii chiar le place aceasta meserie (nu sunt eu ala) si indeplinesc misiune de misiune la parametrii optimi ,iar cand altcineva de la Bucuresti (IGJR) sau nu neaparat poate colegi de la alte IJJ-uri citesc aici ne baga pe toti in aceeasi oala chiar daca voi datzi dar cateva nume asa ca terminati da-ti mai bine stiri, meteo ,sport sau chiar telenovele pe aici .Sarbatori fericite la toata lumea si multa sanatate (SPER CA AM SCRIS CORECT CA VREAU SA-I SPUN UNCHIULUI MEU SA MA FACA OFITER ) |
Vad ca nu esti de acord si cu mine...
Vad ca te intereseaza ce fapte fac,ca numai vorba este de mine...
De altul(altii)te iei ca s-ar ascunde dupa o reduta cibernetica...
Inchipuie-ti "camarade"(ai uitat sa pui restul de ghilimele la numele de user)ca eu nu te inteleg.
Nu stiu cum ai suferit tu cand noi am scris despre nedreptatile unora.
Uite ca si eu imi acuz seful .A venit asa cum spune adventistul cu grila de subiecte rezolvate la verificarile anuale.
Cateva erau gresite.Am copiat si eu si nu ma simt bine din cauza asta.
Ce mai inseamna profesionalismul si competenta profesionala daca mi se dau subiectele gata rezolvate?
Cum se mai face diferentierea intre cadrele pregatite si cele nepregatite?Dupa cum vrea un sef?
Am aruncat cu noroi in domnul care a venit cu subiectele gata rezolvate?
Din cauza asta tu suferi?
Da,uite ca suferi,chiar tu spui ca ai fost privat de prime de merit.
Ele au fost date celor care au copiat si au fost vazuti bine din alte motive si nu dupa rezultate de catre sefi.
Apropo!
Daca chiar se crede ca nu s-a copiat,se pot vedea ca bifarile subiectelor rezolvate sunt identice la toata subunitatea.
Deranjez?
Deranjez ca scriu despre nereguli,despre cum suntem tratati,mai rau ca militarii in termen?
Despre cum isi fac unii de cap in IJJ-ul nostru?
Despre ceea ce vad?
Scuze,dar voi continua!
De asta exista forumul asta si administratorul lui caruia dupa cum vezi multi ii multumesc.
Asa ca draga"camarade",SPOR LA MUNCA IN ZADAR! iti doresc...
Cu drag,
acelasi ZORRO
_________________ in sudoarea fetei tale mananca-ti painea,pana te vei intoarce in pamant,caci tarana esti si in tarana te vei intoarce! |
|
| 23/12/2008 05:50 |
|
 |
pirotehnistu
instruit

Data inscrierii: 21/Ian/2008 Mesaje: 26
|
|
|
|
camarade parca vad in tine un ofiteras de pe la mobil.unu care vrea sa afle cine suntem si care sa ne convinga sa nu mai scriem aici.
vrei sa pari victima dar nu ai cum sa ne demonstrezi.parca te vad sus pe scari cand stai descoperit cu cafeaua sau tigara dand comenzi.
ca si in formatie pot sa iti spun ca nici aici nu ai cum sa te impui.te-am mirosit cine esti si ce vrei.
aici este un forum liber,unde scriem ce ne nemultumeste.poate ca si tu in relatiile cu sefii tai ai fost nedreptatit.de ce ascunzi asta?
peste tot se intampla.gandeste-te ca ea constitutia romaniei ne da tuturor dreptul la libera exprimare.
asta facem aici.
la multi ani!
_________________ oamenii se intalnesc si se cunosc
apoi se despart
se despart pentru ca au facut imprudenta de a se cunoaste
se despart dar nu se uita! |
|
| 23/12/2008 12:20 |
|
 |
un jandarm
maestru

|
Bilantul unui an |
|
 |
 |
sa tinem cont ca o situatie e cand vrei mai multi bani (si-ti ajung pt strictul necesar, macar) si alta cand din salariu nu poti sa-ti achiti facturile, sa-ti asiguri un trai decent, tinand-o an de an din datorie in datorie...
|
Imi aduc aminte admin ca prin anul 2000 pe cand era ministru de interne domnul Dejeu-mi se pare, nu am primit salariul la data stabilita.
Am primit atunci decat ordinul 50,asa se numea atunci,iar salariul l-am primit dupa vreo 2 saptamani.
Din lipsa de bani am vandut fier vechi,colegii stiu.
Nu mi-a fost rusine.
Azi ca sa pot trai cat de cat bine,pe langa facturile de achitat,asigurari,taxe si impozite sau costurile generate de intretinerea unui autoturism trebuie sa mai fac ceva.
Ma ocup cu reparatii si instalari statii radio pe auto,instalez dispecerate de taximetrie.
Cand am timp mai repar un calculator,ma ocup si cu programarea.
Am facut 2 site-uri pentru comert electronic si bloguri pentru firme.
Clientii sunt multumiti.
Din nefericire timpul meu liber,este ca si al altora greu de administrat.
Acum ma ocup de asigurarea comunicatiilor radio pentru o firma mare de paza si securitate-comunicatii care sa acopere tot judetul Calarasi.
Pe langa problemele tehnice sunt si cele legate de licente,autorizari.
Mai am colegi care s-au ocupat, sau care se ocupa ca si mine, de altceva in timpul liber.
Unii au fost body-guarzi,altii instructori auto,unii s-au ocupat de vanzari electro-casnice,vanzari auto sau de zarzavaturi,altii inchirieri video sau afaceri imobiliare.
Viata este grea si din pacate invidia,ura generata deseori de salarii sau relatiile de munca rabufnesc si aici.
Invit pe colegi sa rezolve aceste probleme la serviciu,acolo unde le este locul,mai ales ca sefii,comandantii sunt receptivi comunicarii.
Asa cum ni s-a mai spus in bilanturi, anul asta a fost un an pe care noi majoritatea jandarmilor, l-am marcat prin multa munca.
Ca a fost vorba de asigurarea Ordinii Publice la Summit ,in campaniile electorale sau la alegerile locale si parlamentare,meciuri,paza obiectivelor sau a conductelor petroliere s-a apreciat ca ne-am facut treaba.
Si anul urmator am inteles ca ne asteapta alte alegeri:euro-parlamentare si prezidentiale.
Am retinut din emisiunile televizate ca exista preocupare si pentru salariile bugetarilor.
Au fost si in legislatura anterioara, dar din pacate nu s-au finalizat pozitiv pentru noi jandarmii.
Cu bune,cu rele insa-viata merge inainte.
Asa cum spunea camaradul nostru-noul user, este bine sa ne vedem de treaba.
De Sarbatori, va urez La Multi Ani,un an mai bun-lipsit de griji;multa sanatate,bucurii si de ce nu, rezultate pozitive in munca!
|
| 23/12/2008 19:06 |
|
 |
camaradu"
instruit

|
|
|
|
SCRIETI fratilor daca vreti nu stiu mai ma obosesc sa va fac sa intelegeti ca faceti rau tuturor care vrem liniste parerea mea ca rezistand in conditiile pe care voi le descrieti eu ma consider erou ce naiba nu e chiar asa cum spuneti voi la salari si prime sunt de acord cam aceiasi iau mereu probabil sefii nostri au ochelari de cal si vad drept dar cam atat spun eu restul e circ ieftin . Nu sunt ofiteras sunt un subofiteras cu state vechi si nu imi place sa beau cafeaua pe scari , o beau cu camarazii mei .
Va urez Craciun fericit la toti colegii si multa M...................u.............i...........t................z....................a la astia care ne dau salariile astea mizere si isi bat joc de noi sa le Dumnezeu ce ne dau ei noua
|
| 23/12/2008 19:22 |
|
 |
un jandarm
maestru

|
|
|
Pe mine fumatul unei tigarete sau sorbitul unei cafele nu ma deranjeaza! Este important ce comunica ofiterul cu aceasta ocazie.
Si eu beau o cafea dupa o noapte de nesomn sau la plecarea intr-o misiune.Sunt receptiv ordinelor si nu sfidez autoritatea vreunui sef sau pe colegi.
Multi au realizat ca nu in pozitia de drepti sta eficacitatea unei misiuni ci in organizarea si pregatirea ei.
Poate ca,ea tigareta sau cafeaua te ajuta sa gandesti mai bine,sa te exprimi altfel, si de ce nu sa fii mai urmarit de colectiv.
Cred ca si aici trebuie schimbata mentalitatea,doar ne numim profesionisti.
Chiar practica a aratat ca discutiile libere,si nu cele constranse de anumite pozitii sunt cele mai interesante.
Discutiile libere captiveaza atentia si promoveaza valorile.
Daca va intereseaza mai multe aspecte legate de comunicare va pot da un referat facut de mine in anul 1 de fac.cu tema (aleasa liber):Comunicarea in Trupele de jandarmi.
Sa auzim numai de bine!
|
| 23/12/2008 19:47 |
|
 |
admin_CNSAS
Administrator

|
|
|
|
 |
 |
Uite ca si eu imi acuz seful .A venit asa cum spune adventistul cu grila de subiecte rezolvate la verificarile anuale.
Cateva erau gresite.Am copiat si eu si nu ma simt bine din cauza asta.
Ce mai inseamna profesionalismul si competenta profesionala daca mi se dau subiectele gata rezolvate?
Cum se mai face diferentierea intre cadrele pregatite si cele nepregatite?Dupa cum vrea un sef?
Am aruncat cu noroi in domnul care a venit cu subiectele gata rezolvate?
...............................
Deranjez ca scriu despre nereguli,despre cum suntem tratati,mai rau ca militarii in termen?
Despre cum isi fac unii de cap in IJJ-ul nostru?
Despre ceea ce vad?
Scuze,dar voi continua! |
De mai bine de un an am ajuns la concluzia ca reformele reale pornesc din interiorul institutiilor (din gandirea angajatilor), nu din exterior. Putem realiza 100 de campanii si controale clasice impotriva coruptiei, abuzurilor, neregulilor de orice fel ca tot nu se vor vedea rezultate. Oamenii tot la vechea mentalitate, de pe timpul lui Ceausescu, vor ramane, mentalitate ce priveste teama de repercursiuni si(sau) consecintele identificarii in cazul denunturilor.
In conditiile unei justitii corupte oamenii vor prefera anonimatul ca modalitate de a denunta neregulile in genul celor descrise de Zorro. Sper ca institutiile si organizatiile ce lupta impotriva coruptiei si abuzurilor sa inteleaga acesta situatie si s-o exploateze pentru a incuraja in randul angajatilor (JR, cazul nostru) aparitia a cat mai multor Zorro. Chiar daca legea prevede ca "Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza", ar trebui pornite totusi niste anchete pentru a-i convinge pe oameni ca ca prin denunt, chiar si anonim, cei care incalca legea au de dat socoteala.
Nu cred ca exista angajat al JR ce sa accepte 100% neregulile, abuzurile si actele de coruptie, fie el si sef cu o functie foarte inalta. Chiar daca majoritatea apelam la un mic ajutor din partea unui prieten (pila) pentru un favor (angajare, functie, prima, sal de merit, avansare, mutare, samd), in adancul constiintei noastre nu agreem in totalitate calea aleasa pentru a ne rezolva problema. Stim ca se putea solutiona si altfel, fara vreo "interventie", dar sistemul ne-a obligat sa alegem calea darului si a pilei.
Credeti ca Stoica de la Calarasi, Silion de la Bucuresti si altii mai mari se impaca pe deplin, in adancul constiintei lor, cu sistemul de pile? Credeti ca ei n-au avut momente in care ar fi rabufnit in Zorro? Credeti ca n-au vrut sa se lepede de neregulile sistemului? Insa in cazul majoritatii (celor de sus) un lucru este cert: in pofida presiunilor au cedat preferand sa taca precum niste lasi. Iar povara lasitatii acestora ii va urmari pana la ultima suflare...
Multi s-au angajat in Jandarmeria Romana pentru bani si tot asa muncesc. Atat, nimic mai mult. Altii au venit pentru ca si-au dorit din tot sufletul sa devina jandarmi si nu de putine ori si-au depasit cu mult targetul impus de fisa postului pentru care au fost angajati. Insa remuneratia e la fel, intr-un sistem dominat de nereguli (in genul nepotismelor si favorurilor cand vine voba de functii, avansari, prime, salarii de merit, samd), ce continua sa existe datorita lasitatii fiecaruia dintre noi, care ne-am dorit sa fim jandarmi.
Apropo, pot sa se insoteasca cuvintele jandarm si coruptie? Poate in cazul celor care sunt altceva, numai jandarmi nu.
| 23/12/2008 22:44 |
|
 |
camaradu"
instruit

|
|
|
|
Stie cineva s-au marit indicii dela 1 ianuarie(daca da si cat?)? Si am mai auzit ceva de norma de hrana de la 1 februarie ca se mareste cu 180 de lei daca stie cineva sa ne spuna si noua. 
|
| 04/01/2009 14:41 |
|
 |
leo
mare maestru

|
Da de unde! |
|
 |
 |
Stie cineva s-au marit indicii dela 1 ianuarie(daca da si cat?)? Si am mai auzit ceva de norma de hrana de la 1 februarie ca se mareste cu 180 de lei daca stie cineva sa ne spuna si noua.  |
Daca candva pe acest forum se vorbea despre abuzuri,nepotism si neputinta uite ca acum se vorbeste si de saracie.
Fostul guvern l-a prostit pe jandarm ca dupa 01 ianuarie 2009 se vor mari indicii de ierarhizare ai functiilor,se vor dubla fondurile pentru prime.
La sfarsitul guvernarii dupa ce au urcat in caruta sacii la salariatii din invatamant si la pensionari,proiectul de lege privind majorarile pentru militari a fost retras de la senat de catre cel ce l-a propus:fostul ministru Varujan Vosganian(acum sef in comisia de economie-finante/senat).
Nu mai erau bani pentru militari,pentru jandarmi,tara era saracita de majorarile pentru invatamant si pensii.
Acum noul guvern este mai transant:"Nu sunt bani pentru plata pensiilor si pentru majorarile cerute si aprobate de unii bugetari.Nu se mai fac angajari de bugetari,nu mai sunt bani pentru prime,beneficii catre bugetari".
In ministerul asta al internelor totul este secret.
Jandarmul,militarul nu stie ca se lucreaza ca si al 13-lea salariu sa nu se mai acorde,ca salariul lui va fi apropiat de cel minim (730 ron)pe economie.
Spera ca sa i se mareasca un indice si norma de hrana,sa iasa la pensie si sa se reangajeze undeva pentru ca viata este grea.
Citeam undeva pe site-ul vostru un articol"cadre intre cadre",si ma gandeam sa fac si eu unul "bugetari intre bugetari".
Cred ca daca se vor face mariri salariale ele se vor acorda cu prioritate militarilor din M.Ap.N.,a caror reforma este supravegheata de NATO.
Stiu ca din aceasta cauza lor li s-au acordat prime de 4 mil lei/pers.
Reforma pentru ei are prioritate nationala.
Jandarmul trebuie sa mai rabde ca deh a jurat sa suporte cu stoicism privatiunile serviciului militar.
La multi ani!
|
| 04/01/2009 16:32 |
|
 |
leo
mare maestru

|
Da de unde! |
|
 |
 |
Stie cineva s-au marit indicii dela 1 ianuarie(daca da si cat?)? Si am mai auzit ceva de norma de hrana de la 1 februarie ca se mareste cu 180 de lei daca stie cineva sa ne spuna si noua.  |
Daca candva pe acest forum se vorbea despre abuzuri,nepotism si neputinta uite ca acum se vorbeste si de saracie.
Fostul guvern l-a prostit pe jandarm ca dupa 01 ianuarie 2009 se vor mari indicii de ierarhizare ai functiilor,se vor dubla fondurile pentru prime.
La sfarsitul guvernarii dupa ce au urcat in caruta sacii la salariatii din invatamant si la pensionari,proiectul de lege privind majorarile pentru militari a fost retras de la senat de catre cel ce l-a propus:fostul ministru Varujan Vosganian(acum sef in comisia de economie-finante/senat).
Nu mai erau bani pentru militari,pentru jandarmi,tara era saracita de majorarile pentru invatamant si pensii.
Acum noul guvern este mai transant:"Nu sunt bani pentru plata pensiilor si pentru majorarile cerute si aprobate de unii bugetari.Nu se mai fac angajari de bugetari,nu mai sunt bani pentru prime,beneficii catre bugetari".
In ministerul asta al internelor totul este secret.
Jandarmul,militarul nu stie ca se lucreaza ca si al 13-lea salariu sa nu se mai acorde,ca salariul lui va fi apropiat de cel minim (730 ron)pe economie.
Spera ca sa i se mareasca un indice si norma de hrana,sa iasa la pensie si sa se reangajeze undeva pentru ca viata este grea.
Citeam undeva pe site-ul vostru un articol"cadre intre cadre",si ma gandeam sa fac si eu unul "bugetari intre bugetari".
Cred ca daca se vor face mariri salariale ele se vor acorda cu prioritate militarilor din M.Ap.N.,a caror reforma este supravegheata de NATO.
Stiu ca din aceasta cauza lor li s-au acordat prime de 4 mil lei/pers.
Reforma pentru ei are prioritate nationala.
Jandarmul trebuie sa mai rabde ca deh a jurat sa suporte cu stoicism privatiunile serviciului militar.
La multi ani!
Ministrul finantelor Varujan Vosganian i-a trimis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor prin care respinge maririle salariale propuse de comisiile de specialitate ale Camerei la o ordonanta privind salarizarea personalului din aparare, din penitenciare si a politistilor. Ministrul a preci
zat ca, "avand in vedere actualele constrangeri bugetare", Ministerul Economiei si Finantelor nu poate sustine adoptarea acestor amendamente, "care conduc la majorarea cheltuielilor bugetare si implicit la riscul inregistrarii unor derapaje in atingerea tintelor propuse in privinta indicatorilor macroeconomici". El a spus ca, daca ar fi adoptate amendamentele, institutiile publice din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu pot suporta, in acest an, din bugetele proprii decat o mica parte din sume, iar pentru anul 2009, "impactul suplimentar ar fi de peste 600 mil. lei". Vosganian a precizat ca, amendamentele propuse de comisiile parlamentare, dupa cum au fost comunicate Ministerului, se refera la marirea fondului de premiere de la 5%, cat e in prezent, la 10%, la modificarea modului de stabilire a soldelor de functie ale cadrelor militare in perioada de restructurare a armatei, la modul de recalculare a pensiilor militare de stat, la acordarea unei prime de concediu egala cu solda lunara bruta si a unui spor de fidelitate de pana la 20% din solda. Scrisoarea lui Vosganian a fost trimisa pentru analiza comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor.
| 04/01/2009 16:36 |
|
 |
instruit

|
|
|
|
am luat din presa un articol la intamplare ce se refera la ijj braila.
asemenea saracie se discuta peste tot si la noi.
masuri de oprire a curentului electric la televizoare,frigidere,reducerea numarului de curse cu auto-unitatii,limitarea incalzirii unor cladiri si multe alte masuri de care cei batrani povesteau ca se luau in timpul lui ceausescu.
cititi mai jos si veti vedea ca nu are cum sa fie vorba de mariri salariale ci poate de micsorari.
Buget de austeritate
Scris de Gina Bahor
sâmbătă, 20 decembrie 2008
Votaţi articolul:
*
* 1
* 2
* 3
* 4
* 5
(2 voturi)
Finanţarea celor două instituţii va fi diminuată cu 30 la sută. După citirea rapoartelor de activitate ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) şi Jandarmeriei Brăila, în care se menţionează că estimarea bugetului de stat pe 2009 se va diminua cu cel puţin 30 la sută, fără speranţa unor rectificări ulterioare, a rezultat un buget de austeritate. În raportul prezentat de comisar de poliţie Cătălin Chivu, şeful IJP, subliniază că în planul stabilit pe anul 2009 una dintre ameninţări o constituie lipsa resurselor financiare. De asemenea, şeful Jandarmeriei Brăila, c......... Vasile Silion apreciază că pe anul 2009 va trebui să utilizeze cu eficienţă şi responsabilitate resursele bugetare aprobate, cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, precum şi întărirea disciplinei financiare în utilizarea fondurilor aprobate şi prevenirea producerii de pagube materiale. Prefectul Marcu le urează succes La finalul şedinţei Colegiului Prefectural, prefectul judeţului, Mihaela Marcu, a ţinut să precizeze celor care au prezentat situaţia, în legătură cu bugetul diminuat: “Sper ca sub spectrul unor bugete mult mai mici pe anul 2009 calităţile de manager ale reprezentanţilor instituţiilor poliţiei şi jandarmeriei să facă faţă cu brio la o astfel de situaţie”. Subprefectul Dumitru Popa a precizat, la rându-i, că aşa este la acest moment estimarea de la bugetul de stat pe anul 2009, cu 30 la sută mai puţin din bugetul alocat pe anul 2008, fără certitudinea unor rectificări ulterioare, dar că nu este exclus ca noul Guvern să facă pe parcurs redistribuiri ale unor sume. “Există posibilitatea ca şi alte instituţii să ştie că au un buget diminuat pe anul viitor, dar acum, la acest moment, în cadrul acestei şedinţe a Colegiului Prefectural, doar reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei au recunoscut că vor avea probleme financiare”, a subliniat subprefectul Popa.
_________________ niciodata sa nu executi un ordin inainte de a se contramanda |
|
| 04/01/2009 17:32 |
|
 |
contele de monte cristo
instruit

|
2009 |
|
Eu nu cred ca vom vedea anul asta al 13-lea salariu,prime.
Poate doar asa sa ne arunce o marire de 3% prin martie si alta de 3%prin noiembrie.
Ma bucura ca nu se mai dau solde de merit ca le luau cine nu le meritau de regula.
|
|
| 05/01/2009 03:09 |
|
 |
camaradu"
instruit

|
|
|
|
Nu stiu ce sa mai spin fiecare zi an acest sistem scurt-circuitat ma face simt un las si cred ca majoritatea suntem lasi(mai ales baietii tineri) ca nu luam viata in piept si sa plecam naibii sa ramana doar ei si cu neamurile lor sa se manance precum caiini la ghena de gunoi. Referitor la domnul Vosganian am auzit de o discutie intre el si Tariceanu referitor la banii nostri de echipament
Vosganian: " Domnu^ prim-ministru ce facem cu jandarmii astia ca vor banii ,iar daca nu le dam am inteles ca vreo trei-patru batalioane vor sa isi dea demisia."
Tariceanu: "Sa isi dea ma demisia ce angajam altii!"
"AAAAAAA da ia stai asa cat inseamna 3-4 batalioane."
Vosganian: "Pai vreo o mie si ceva !"
Tariceanu: "Atunci da-le banii la fraieri ca nu avem ce sa facem sunt multi care vor sa plece daca nu le dam banii!"
Cam asa am inteles ca stau lucrurile la nivel inalt iar ce nu inteleg eu am vazut un sondaj pe net referitor la coruptie in 2008
suntem dupa pompieri cu vreo 16 baieti care nu au fost cuminti ce or avea cu noi nu stiu in afara de mancatoria noastra jandarmereasca din unitati (ca ala face ,ca ala e nepotu,finu ,nasu,cumatru, ca ala nu face , ca ala de ce face,ca ala de ce are , etc.) eu consider ca ne-am executat cu brio majoritatea misiunilor .
Cred ca suntem niste nebuni si va spun si de ce daca ti-ar spune unu "Iti dau intre 17-21 milioane fa ceva sa iti risti viata,familia,neglijaza-ti copilul,sanatatea !' Ce i-ai raspunde lu ala :"Du-te frate de aici!" Uite eu vin si spun ca facem treaba asta zilnic pe acesti bani, cateodata nici astia ca ma pis pe programul ala de la financiar de salarizare ca niciodata nu e la fel, in fiecare zi toti nebunii pe cap pe strada cutite, rangi mai nou pistoale(pe ei nu ii deranjeaza uzul de arma nu au de facut o mie de rapoarte daca trag noi in schimb facem duoa mii de rapoarte),prin frig ,prin ploaie , copilul cand ajungi acasa iti spune:"Nene tati tocmai a plecat!'si uite asa tineretea noastrane-am mancat-o in frumoasa si fascinanta prea minunata noastra Jandarmerie.
Domnilor care ne dati bani voi ne-ati angajat indiferent cum pe bune , pe pile , de ce va bateti joc de noi acum mai ales cand sunt suta la suta ca pe fondul acestei inchipuite ,nemaivazute ,nemaiauzite crize economice veti avea nevoie de noi ca de aer deja vedeti ce se intampla cu taxa .Dar parca vad ca de obicei jandarmul baiat bun cum este el va iesi va apara iar daca situatia sare in aer saracul va da cu gaze ,va folosi mijloacele din dotare, iar pana la urma nu va mai fi criza de vina ci jandarmul ca e bataus cam asta ne asteapta fratilor sper sa dea Domnul sa nu fie si sa mai auzim si bune .
|
| 05/01/2009 09:06 |
|
 |
zorro
maestru

|
faradelegea |
|
parca ti-ai mai revenit camarade!
vizavi de ce spui tu mai este un aspect:acela al faradelegii in unitati si a lipsei de respect.
un exemplu graitor a fost si astazi cand la mobil adunarea s-a tinut afara in ger si nu in club ca pentru altii...
acelasi nepot de nevasta de comandant ne-a dat ordin sa strangem cate 5 lei pentru ca sa cumparam maturi si detergenti,desi am auzit ca unitatea are.
ne-a mai spus ca lui ii este rusine sa raporteze comandantului(raportez eu aici)ca 3 masini ale colegilor de la grupa a 4-a au fost zgariate in curtea unitatii,ca unui alt ofiter i s-a intepat cauciucul.
a facut ca de obicei amenintari ca el va da afara pe cine prinde:lol: ,si ca de obicei nu a lasat pe nimeni sa vorbeasca,uitand sa intrebe daca sunt probleme.
spuneam de fara de lege?
ea domneste si in calarasi .
iti dai seama dupa cum sunt vazuti rudele de comandanti sau adjuncti,cand vezi ca pentru ei se aproba orice,nu li se imputa nimic mai ales cand gresesc.
ma uit dupa cum suntem tratati restul,mai rau ca militarii.
cea mai mare scarba de comandanti ma cuprinde dupa cum dau calificativele:
ele sunt secrete, nu se discuta de fata cu totii mai ales ca se dau calificative foarte bune cui nu merita,cui nu si-a facut treaba.
cadrele sunt chemate unul cate unul in birou si li se spune cum a fost vazut de sef.
nu se dau explicatii.
urmeaza ca de obicei sa se dea prime .
acelasi mod de abordare.
aflu ca sunt colegi care au tras la munca de 10 ani si nu au luat nici o prima de merit,ca ele primele se dau tot in mod secret numai unora,an de an acelorasi.
spunea domnu nepot de sotie de comandant ca:"respecta si vei fi respectat!"
ce sa respectam,faradelegea?
sa respectam decizia unui locotene.nt de a ne da tuturor grila de subiecte gata rezolvate la testarile anuale?
ce ne mai diferentiaza?
o apreciere facuta dupa rude,dupa bunul plac al unul cdt de subunitate care ne ignora pregatirea,munca si rezultatele?
pentru ce mai muncim,de ce nu mai exista spiritul de competitie intre noi,la amenzi,dosare?
de ce am ajuns pe ultimul loc pe tara la munca?
pentru ca la noi nu munca este importanta,nu dupa munca suntem apreciati.
o arata si "palmaresul"de amenzi,dosare si hoti prinsi de domnu' comandant de subunitate,exemplu pentru multi abonati la prima de merit...
nu am sa-i dau domnului locotene.nt calificativ si nu am sa-i scriu o pagina pe net de care sa faca uz mereu ca de obicei la adunari,sa faca banuieli sau aceleasi amenintari.
am sa-i spun ce i-a spus candva cornel:"oamenii te ridica,dar tot ei te coboara!"
spuneai amice ca ne-am facut treaba?
da.asa este!
am facut-o si pe a altora si am primit numai multumiri.
iar despre prime,ca toti ne gandim la ele o sa vezi si anul asta ca nu este asa cum a spus candva comandantul atunci in club ca se vor da prime cu prioritate celor din operativ.
vom trai si vom vedea!
vom vedea cum spui aceeasi fraieri din discutia tariceanu-vosganian,adunati acum insa in jurul unui birou de unde se fac propuneri de prime.
discutii pentru os.
dar,vai!
este doar praf in ochi.
delasarea si dezinteresul vor urma pe cei nemultumiti care vor vedea ca au tras degeaba,ca au ramas doar cu rezultate iar la primele colosale de 120 lei/luna sunt altii.
aceeasi si aceeasi.
p.s.
va spun sincer ca scriu aici pentru ca eu cred ca si voi cei cativa de aici in adevar si nu in minciuna.
este adevarat ca scriu ca si voi din neputinta de a vorbi sau pentru ca nu sunt ascultat.
este vorba si de frica de a vorbi liber deschis pentru ca se va avea grija de tine,sunt multe variante.
ce va urma?
|
| 05/01/2009 19:16 |
|
 |
michelangelo buonaroti
tilicar

|
UNITATEA LUI PAPURA VODA |
|
NU STIU CE SA SPUN DAR VAD NUMAI INCOMPETENTI SI ACESTIA NU IN RANDUL EXECUTANTILOR.
INCEPUT DE AN,ADUNAREA UNITATII IAR PENTRU ALTII SI ADUNAREA SUBUNITATII.
NIMIC IMPORTANT IN COMUNICARILE DE ORDINE.
VII DE ACASA LA O ADUNARE SI TI SE SPUNE DOAR CUM AU EVACUAT JANDARMII MONTANI O BABA DE PE O PARTIE.
LA ALTII LI SE SPUNE SA STRANGA BANI PENTRU CA CEVA MAI INTELIGENT NU AVEA SA LI SE SPUNA.
ADEVARATELE COMUNICARI DE ORDINE SE FAC PE BANII PUBLICI ADICA TELEFONIC SI MAI NOU PRIN SMS-URI DATE DE UNITATE SI NU LA SEDINTE.
PRIN SMS AFLA EXECUTANTUL CA TREBUIE SA VINA LA MUNCA IN TIMPUL LIBER SAU CA TREBUIE SA ADUCA TOT IN TIMPUL LIBER PERMISELE DE ACCES PENTRU VIZAT.
NU STIU CE FAC MICII COMANDANTI TOATA ZIUA LA BIROU DAR VAD CA UITA CE AU DE FACUT.
NOROCUL LOR CU TEHNICA CU SMS-UL.
MAINE VOM AFLA TOT PRIN SMS CA S-A ADUS ECHIPAMENT SAU CA SE INLOCUIESTE STOCUL DE MUNITIE.
CEI DE LA FINANCIAR VOR COMUNICA CA SE DA AL 13-LEA SALARIU IAR SERVICIUL PERSONAL CA SE SCHIMBA LEGITIMATIILE.
SAU POATE CA AU FOST REPARATE AUTO DEFECTE DE LA CONDUCTA IAR CA LA POPOTA SE SERVESTE IN ZIUA URMATOARE FASOLE CU CARNATI LA FANTASTICUL PRET DE 7 LEI(FARA MURATURI).
ELE MURATURILE STAU LA BIROURI CA SA TRIMITA SMS-URI.
PE CAND SE VOR FACE SI COMENZI ON LINE?
|
| 06/01/2009 01:40 |
|
 |
7,62
tilicar

Data inscrierii: 06/Ian/2009 Mesaje: 2
|
|
Greseala de a fi |
|
Am evitat ca sa scriu aici dar nu pot sa nu va dau dreptate celor care faceti asta si vad ca scrieti bine informati la obiect.
Din pacate mai exista si astfel de ofiterasi care se fac de ras si nu merita stima noastra.
Cum sa respect un ofiteras care uita sa raspunda la "Sa traiti!",vine la serviciu fara a spune macar"Buna ziua!",fara a da noroc cu colegii si a-i intreba "Ce faceti,ma?".
Domnule,ofiteras te invit in jur sa te uiti la colegii ca Dobre,Rusu,Gh. Florin.
Invata de la Ghiveci,Manea,Manescu cu care este o placere ca sa muncim.
Ei de ce stiu sa vorbeasca cu noi si sa fie ascultati,de ce stiu sa organizeze si sa ne conduca?
Si mai iti dau cateva sfaturi:renunta la alcool si la compania lichelelor cu care te-ai asociat;incearca sa apari public cu o fata si nu cu mai multe "gagici" cum le numesti,scoate-ti cerceii din urechi si nu mai pune botu' la turnatori.
Da jos Balaurul de pe piept,nu esti mai deosebit cu o insigna si coboara jos de pe scari,apropie-ti oamenii care muncesc si apreciaza-i cum trebuie-doar esti comandant de D.etasament,ai si placa comemorativa pe usa de la birou.
Vino in patrule pedestre cu talpasii sa vezi cum se munceste in frig pe ploaie sau pe canicula si nu ne mai privi de sus,fii mai popular.
Incearca ca atunci cand vii la serviciu sa nu mai chemi de acasa efectivele ca sa le ordoni sa se stranga bani ca sa se cumpere alt televizor,maturi.5 leisau 30 de lei sunt pentru unii banii de pachet.
Nu mai cere de la noi cere de la unitate,si noi suntem bugetari,avem datorii si familii.
Despre televizorul ala la care ne uitam rar poti sa ti-l bagi in dormitorul tau acum birou si sa te uiti la el cu sensei Shotomuci pana crapati de oftica.
Acolo poti sa duci si bidoanele de vin de prin fisete ca sa nu va vedem noi ce preocupare ai tu pe tura cu unii.
Sa stii ca de acum sunt si eu aici, inca unul.
Ti-am scris pentru ca ne poti asculta,nu ne lasi si ne spui sa tacem din gura.De ce?
Inca iti mai sunt prieten,de ce oi face-o?
Nu iti dau numele pe aici te-ai facut de ras destul.
PA!
|
|
| 06/01/2009 15:27 |
|
 |
camaradu"
instruit

|
|
|
|
Frate Zorro ti-am spus ca nu sunt de acord cu ei ci cu voi ,dar nu imi place modul asta de exprimare la ce se intampla la noi in unitate ne facem singuri rau mie imi place unu sa dau in aia care ordona sa ne cheme inspectoru-sef la unitate ptr ca bravii nostri colegi de la montan(nu ma intelegeti gresit nu le diminuez meritele sunt la fel ca noi)au ajutat nu stiu ce tembel ce si-a rupt mana pe partia Sorica etc. Cum v-am spus astia ai nostrii mai mult de o solda de merit nu au ce sa ia dragii mei camarazi nu astia sunt marii vinovati ci conducrea de la stalingrad de doctrina marxist-leninista intelegeti astia ai nostrii sunt si ei membrii ai partidului ca si noi dar cu mai multe drepturi decat noi .Referitor la bani de maturi si televizor mi s-a intamplat si mie sa vin cu bani dar de pachet si sa mananc maturi,dero ,ajutor umanitar romanesc sau chinezesc (nu ca am ceva impotriva ajutorului umanitar dar statutul nostru social de clasa defavorizata financiar nu mai ne permite sa dea cei de la 3000 de lei in sus , ei stiu ca noua ne e frica sa bem o bere in ziua de salariu ca dam socotelile peste cap daramite sa mai dau 300-400 de mii pe luna ).Va pupa camaradu vostru si din rau sa o dam in bine
|
| 06/01/2009 18:54 |
|
 |
7,62
tilicar

Data inscrierii: 06/Ian/2009 Mesaje: 2
|
|
Apreciarea anuala 2008 -arta de prosti pe cei ce muncesc |
|
Camarade sper ca nu tii partea celor care de Boboteaza ne-au cheamat de acasa din liber prin SMS-uri ca sa ne tina degeaba 2 ore prin curtea unitatii,sa asteptam pentru a afla cum suntem repartizati."VENITI LA 07.30 CA PLECAM LA 10.00".
Habar nu au ce inseamna a fi ofiter,nu sunt in stare sa prezinte un plan sau sa conduca o actiune.
Intotdeauna trebuie sa vina unul ca Ghiveci sau Manea sa le faca treaba.
Sa nu credeti ca sunt prea dur dar spun adevarul cu toata gura .
Acum,dupa ce ne-au dat calificativele ne-au pus sa scriem un formular de interviu.
Ofiterasilor,puneti mana pe carte sau intrebati pe cei putini care mai sunt pregatiti cum se face o evaluare a unui om si dupa aceea sa il caracterizati.
Coborati cu picioarele pe pamant sa vedeti ca inainte de a evalua un om,inainte de a da un calificativ trebuie sa ai cu acel om un interviu o discutie.
Nu sa il chemi intr-un birou sa il pui sa semneze porcariile alea ce le numiti voi evaluari.
Pentru ofiterii prosti care nu stiu ce esta aia un interviu,s-a inventat "GHIDUL DE INTERVIU".
El se intocmeste inainte si nu dupa ce se face aprecierea.
Acolo esti intrebat daca esti multumit de rezultate,ce calitati ai,ce solicitari sau performante,cum te caracterizezi.
Dupa cum scriu colegii nu conteaza parerea ta despre tine sau ce rezultate ai ci cum te vad sefii.
Altfel spus cum ma poate aprecia un ofiter care habar nu are de el si care mi-a fost comandant doar 2 luni?
Este legala aprecierea lui?
Eu le transmit ca daca vor rezultate sa le astepte de la cei pe care ii supraevalueaza,beneficiarii an de an ai primelor de merit,rudele,verii,cumnatii si nepotii de comandantc ,cei cu care pleaca zilnic la betii.
Cum spunea Zorro si de la mine vor vedea delasare si munca de mantuiala.
Pa!
|
|
| 07/01/2009 06:27 |
|
 |
contele de monte cristo
instruit

|
Mosia lui tata |
|
Fiecare smecher isi face de cap.
Odata ma minunam cum de este mentinut Mone ca sef la voi cand stiam toti ca se ocupa cu gasca lui de braconaj,ca vaneaza cu voi mascatii iepuri si alte lighioane prin misiuni.
Si acum vad multe si sa nu credeti ca noua la paza ne este usor.
Poate doar ca suntem organizati mai bine si respectati.
Zilele trecute vorbeam cu un coleg din postul de paza despre hoti si cum se fura din,cu acte in regula.
Baiatul coleg subofiter in postul de paza ca toti altii se tragea la caldura in camera unde facea de serviciu cel de la parcul auto.
Nu o facea decat pentru ca in ghereta cu geam simplu nu se putea sta o tura fara sa te imbolnavesti.
Spunea colegul ca acum nu mai sunt primiti la caldura,ca au fost dati afara.
Si spunea ca ei la paza au vazut si auzit multe acolo la parcul auto.
Au vazut soferi zilnic cu alcolul in nas urcati pe masini,au vazut cum se dau bonuri de carburanti ramase in plus si cum se fac afaceri cu carburanti.
Au auzit ca se trec ore de mers in gol si au vazut ca masinile nu sunt pornite asa cum se vorbeste sau cum se scrie.
Au auzit ca evidenta sta bine doar in acte si ca sunt plusuri care se impart intre smecheri,ca soferii sunt fraieriti la curse.
Este vorba de alta categorie de smecheri nu cea de care ziceti voi,de unii sefi ai vostri.
Ca si voi nici eu nu sunt de acord cu furtul cu minciuna si cred ca am gresit ca am scris aici.
Poate era mai bine sa-i spun lui Antonaru dar nu stiu ce putere ar fi avut.
Este saracie,semnam masuri de economie la curent,incalzire si reducere consum de carburanti si unii isi fac de cap ca si cand ar fi mosia lui tacsu.
Cred ca va aduuceti aminte de cate s-au intamplat la auto in ultimii 8 ani si cat de mult am tras la controlul de fond pentru nereguli ce s-au gasit si la ei.
As vrea sa nu fi scris asa ceva dar nu pot ceva nu ma lasa.
Parca cum spune cate unul nu este bine sa scriem aici.
Nu stiu,noi unii ne facem treaba e adevarat ca nu suntem perfecti dar altii isi fac numai de cap si nu e bine sa-i lasam.
Bafta!
|
|
| 07/01/2009 09:07 |
|
 |
jidvei
tilicar

Data inscrierii: 07/Ian/2009 Mesaje: 5
|
|
|
| 07/01/2009 18:19 |
|
 |
admin_CNSAS
Administrator

|
|
Re: Mosia lui tata |
|
 |
 |
As vrea sa nu fi scris asa ceva |
Ai dreptate, nici eu n-as fi vrut sa apara asemenea lucruri pe forum. Unele dezvaluiri tin de domeniul ridicolului.
 |
 |
dar nu pot ceva nu ma lasa. |
Pentru ca stii ca daca nu scrii aici neregulile vor exista in continuare. Probabil ca voi, cei de la IJJ Calarasi, ati observat ca daca scrieti aici a doua zi "neregulile" sunt aduse in discutie in unitate si, in loc sa se caute rezolvari vi se aduc reprosuri in genul "ca improscati cu noroi imaginea Jandarmeriei Calarasi", in loc sa fie luate la bani marunti persoanele despre care se scrie, ca, de fapt acestea umbresc imaginea IJJ Calarasi, nu voi cei care va vadeti de treaba, de cele prevazute in fisa postului.
Pe de o parte este pacat ca autoritatile care ar trebui sa se ocupe de astfel de probleme pur si simplu dorm pe banii contribuabilului, iar singura alternativa in vederea eradicarii acestor "probleme" este sa le scriem pe internet ("reteaua internet" - asa vorbesc cei din IGJR). Asigurandu-se astfel o oarecare transparenta (ca-n tarile cu adevarat democratice) rasar problemele / neregulile, care sunt o multime, iar cei implicati se lupta ca sa le ascunda pentru ca nu vor sa dea explicatii stanjenitoare.
Daca va tot reproseaza sefii vostri ca scrieti aici neadevaruri si se stiu curati, de ce nu invita DGA-ul, DGIPI-ul sau un ONG specializat sa comunice cu voi (stiu ei ce si cum sa va intrebe). Apropo, mai e Stoica la Calarasi sau s-a pensionat?
| 07/01/2009 23:56 |
|
 |
neechipatul
instruit

Data inscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 20
|
|
Re: Mosia lui tata |
|
 |
 |
Probabil ca voi, cei de la IJJ Calarasi, ati observat ca daca scrieti aici a doua zi "neregulile" sunt aduse in discutie in unitate si, in loc sa se caute rezolvari vi se aduc reprosuri in genul "ca improscati cu noroi imaginea Jandarmeriei Calarasi", in loc sa fie luate la bani marunti persoanele despre care se scrie, ca, de fapt acestea umbresc imaginea IJJ Calarasi, nu voi cei care va vadeti de treaba, de cele prevazute in fisa postului.
|
asa este.unitatea este condusa mai mult dupa"reteaua internet".
de aici se fac informarile despre ce se intampla si tot ca urmare a ce se scrie dupa aceea se iau masuri.
imi aduc aminte ca s-a scris ca se fura apa din reteaua publica fara apometru cu care multe cadre in timpul liber spala masinile personale.
a doua zi s-a sudat instalatia si s-a interzis spalarea auto personale in unitate.
tot aici a aflat stoica ca pe un hol ploua sau ca un cos sta sa cada ca sa se faca reparatii.
au scris ca sunt munciti in timpul liber ca depasesc cu mult orele pentru care sunt platiti ca sa se ia masuri.
s-a scris de nereguli la noi la logistica si doar controlul de fond le-a constatat.
din pacate asa cum spui nu au fost luati la bani marunti cei despre care se scrie ci sunt suspectati ce ce ar scrie.
din ce stiu(eu lucrez la logistica)stoica si-ar fi depus cu marcu raportul de pensionare la colegiul national de aparare de peste 3 luni.poate au lansat zvonul asta ca sa linisteasca pe unii.
stoica a trecut de 45 de ani varsta,are peste 20 ani de minister si spunea in sedinte ca el este om de cuvant ca se va pensiona.
eu ma indoiesc.
prea multe rude relatii si interese ar lasa de izbeliste.
nu mai spun de primul adjunct de mihai care are rude si el cam un sfert din unitate.
multi cumnati,fini,nevasta,veri,nepoti tot felul de trepadusi care nu fac nimic pentru jandarmerie,le fac treaba altii.
nu vreau sa ma gandesc ce ar aduce o schimbare in unitate,toti sunt ingijorati de asta,de peste 10 ani aici nu s-a schimbat nimic.
sunt si cativa baieti care isi vad de treaba dar foarte putini.
asa a ajuns jandarmeria,cu oameni fricosi de a raporta de a vorbi si de a arata neregulile.
ce ar castiga cand stiu ca nu se rezolva nimic nici macar lucruri neimportante.
nu vrea sa incurajez sa se scrie aici dar este libertate democratie si uite ca atunci cand se scrie se mai iau si masuri.
imi aduc aminte cum suntem speriati in sedinte ca in ijj-uri ca prahova,olt se traieste greu comandantii de acolo sunt spaima unitatilor si cand ni se spune ca praful s-ar alege daca ar veni alti comandanti la calarasi.
eu nu cred asta pentru ca imi vad de treaba.
succes!
|
|
| 08/01/2009 06:31 |
|
 |
AdBot
Robotelul cu reclame
|
AdBot |
|
|
|
|
| 23/05/2012 22:32 |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|